De Sprong december 2020 – januari 2021

cover van De Sprong december 2020 - januari 2021, het magazine van de reuma patiënten vereniging RandmerenNieuw lid

De Reuma Patiënten Vereniging Randmeren (RPV Randmeren) vroeg me of ze mijn blogs ook mogen gebruiken in het verenigingsmagazine. Als nieuw lid van deze belangengroep voor mensen met reuma in de regio Harderwijk, Ermelo,  en Putten, vond ik het wel gepast om mezelf eerst even voor te stellen.

Persoonlijk voorstellen

Want hoewel in de vorige editie er door de redactie al aandacht was geschonken aan mijn rolstoelstickers voor op je auto, kenden nog maar weinig mensen mij binnen de vereniging. Door de corona-maatregelen kwam het er bovendien nog niet van om me eens persoonlijk voor te stellen tijdens een ledenbijeenkomst.

Vandaar dat ik de volgende tekst mocht laten publiceren:

Even voorstellen voor het echie:

Ik ben Ralph Stoové en woon sinds een jaar of zeven samen met mijn lieftallige eega in Harderwijk. Onlangs ben ik lid geworden van RPV Randmeren. Vanuit de redactie kwam de vraag om af en toe iets van mijn schrijfsels te delen. Een voorproefje over de rolstoelstickers kon je in de vorige editie van De Sprong al tegenkomen. Daarom stel ik me via deze weg graag even nader aan je voor.

In mijn reeks blogs neem ik je mee in mijn leven met ‘perifere en axiale spondyloartritis’ (axSpA) en aanverwante aandoeningen. AxSpA is de niet radiografische variant van ‘spondylitis ankylopoetica’. Deze vorm van reuma staat in de volksmond beter bekend als de ziekte van Bechterew. Je leest over mijn belevenissen, welke hulpmiddelen ik gebruik en over de overwinningen in het dagelijks leven. Meestal probeer ik de onderwerpen met een vleugje humor te benaderen. Het eerste deel is genaamd ‘Bechie voor het echie’. Die titel vormt een beetje de basis van mijn verhalen.

Overigens vind je mijn bundeling blogs die over mijn ervaringen met deze vorm van reuma gaan, ook terug via diverse belangenorganisaties. Harderwijkers hebben me misschien ook voorbij zien komen als initiatiefnemer en voorzitter van de onlangs opgerichte Werkgroep Toegankelijkheid Harderwijk. In die werkgroep zetten de leden zich in om in samenwerking met de gemeente Harderwijk knelpunten rondom toegankelijkheid in de openbare ruimte aan te pakken.

Meer van mijn blogs over mijn leven met reuma kan je lezen op:
RaGaSto – blogs – Bechterew

Het magazine van de reuma patiënten vereniging Randmeren, De Sprong, ligt op het bureau bij mijn fysiotherapeut van Fysio Totaal

Beginnen bij het begin

Vanaf de volgende editie van De Sprong, van februari 2021 – maart 2021, kun je dus mijn eerste blog erin gepubliceerd zien. Ik zal beginnen bij het begin, dus bij ‘Bechie voor het echie‘.

Reumanetwerk Randmeren

Overigens stond in de huidige editie, dus De Sprong winter 2020 (december 2020 – januari 2021), ook een column van mijn eigen ‘Fysio Totaal’-fysiotherapeut namens Reumanetwerk Randmeren. Leuk om zo vanuit patiënt en professional bij te kunnen dragen.

Plaats een reactie