Over Ragasto en Ralph Stoové

Ragasto is het pseudoniem waaronder Ralph Stoové zijn columns, proza en fictieve teksten schrijft. Hij laat zich daarbij graag inspireren door alledaagse belevenissen, maar ook zijn emoties vertrouwt Ragasto regelmatig aan het papier toe. De twists in zijn columns kunnen de lezer het ene moment ontroeren en een ander moment laten glimlachen.

Tijdschriften

autobladen-klassieker-youngtimer-magazineOnder zijn eigen naam publiceert Ralph Stoové artikelen in diverse tijdschriften. Ralph heeft onder andere vaste rubrieken in de autobladen Klassiek & Techniek en START ‘84. Daarnaast verschenen er met enige regelmaat passievolle artikelen over auto’s in Youngtimer Magazine. Voor de Baptisten Gemeente Harderwijk schrijft Ralph elk kwartaal voor Thuis.

Kranten en boeken

Ook vind je zijn werk terug in andere tijdschriften, kranten en boeken. Ralph publiceerde begin 2015 voor het eerst een column in een boek. Het boek ‘2014 Een jaar om nooit meer te vergeten’ bevat een column van Ralph waarin hij zijn visie deelde van een aantal opzienbarende feitjes uit 2014.

Boeken schrijven

Daarna kreeg Ralph Stoové de smaak van het schrijven echt te pakken. Ondersteund door uitgeverij Siemes, werkte hij twee jaar aan een boek in opdracht. Dat werd op 1 februari 2017 op bijzondere wijze gepresenteerd. Staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie, Klaas Dijkhoff, schreef het voorwoord en nam het eerste exemplaar in ontvangst. Het boek heet ‘In een rechte lijn, De geschiedenis van de Dienst Vervoer & Ondersteuning’. Het boek beschrijft de geschiedenis van deze organisatie tot ongeveer tweehonderd jaar terug en is uitgegeven ter ere van het twintig jaar bestaan van de DV&O.
Inmiddels is Ralph Stoove aan zijn volgende boek begonnen. Ook deze keer betreft het een bedrijfsbiografie, maar verder verklappen we nog niets…

Fotografie

Vanuit de passie voor het autojournalistieke vak, maakt Ralph Stoové zoveel als mogelijk zelf de foto’s voor bij zijn artikelen in de autotijdschriften. Ralph beschouwt zichzelf niet als fotograaf, maar hij legt graag de bijzondere momenten tijdens zijn leven en van de natuur om hem heen vast op de digitale plaat. Met verrassende beelden geeft hij zijn teksten daarmee vaak nog pakkender weer.

Ford Foto Fiesta AGM Fleur Cabriolet

 

 

Veel leesplezier!