Eerste exemplaar van mijn boek ‘In een rechte lijn’ overhandigd aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff

Overhandiging van het eerste exemplaar van In een rechte lijn aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff door auteur Ralph StooveTer gelegenheid van het twintigjarig jubileum van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) heb ik het boek ‘In een rechte lijn’ geschreven. Het eerste exemplaar van dit geschiedenisboek mocht ik zelf overhandigen aan staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie, Klaas Dijkhoff. Bovendien schreef dhr Dijkhoff het voorwoord.

Historie van vervoer en bewaking van justitiabelen

presentatie van het boek 'In een rechte lijn' ter ere van het twintig jaar bestaan van de Dienst Vervoer en Ondersteuning DV&OUitvoerig wordt in het boek de geschiedenis van het werk van DV&O beschreven, met veel (historisch) beeldmateriaal, anekdotes en persoonlijke verhalen. Uiteraard is er ook een doorkijk naar de toekomst. Het boek geeft een beeld van de ontwikkeling van vervoer en beveiliging door de eeuwen heen en een kijkje in de huidige vervoerspraktijk en beveiligingstaken bij en door Justitie.

Oprichting op 1 februari 1997

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff bladert even samen met auteur Ralph Stoové door het boek In een rechte lijn tijdens de overhandigingVanaf de oprichting van dit landelijk opererende onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) op 1 februari 1997, staan twee kerntaken centraal: vervoer en begeleiding van gedetineerden èn de uitvoering van bijzondere beveiligingsmaatregelen binnen de justitiële inrichtingen. Die taken bestonden natuurlijk al ver voor die datum, want eeuwen geleden werden al boeven vervoerd, vaak met paard en wagen, op weg naar het cachot of naar de openbare terechtstelling.

Veiligheid

Illustratie van het zetten van de handtekening in het boek In een rechte lijn door staatssecretaris Klaas DijkhoffOok de beveiliging van de inrichtingen kent een lange geschiedenis. In vervlogen tijden waren het leger of politiediensten vaak verantwoordelijk voor de veiligheid. Die taak berust nu bij de inrichtingen zelf. En waar nodig, kan de DV&O tijdelijk bijstand verlenen. Bij het herstellen van orde en rust, of bij zoekacties naar contrabande – zoals telefoons, drugs en vuurwapens – kan een inrichting een beroep doen op de DV&O.

Verkrijgbaar bij…

De uitgeverij is uitgeverij Siemes. Het ISBN-nummer van ‘In een rechte lijn’ is 9789490758172. Het boek ‘In een rechte lijn’ is verkrijgbaar via diverse (online) kanalen, zoals:
Koop bij bol.com

Voorwoord en tweet door Klaas Dijkhoff

Screenshot van het twitterbericht dat staatssecretaris Klaas Dijkhoff van het ministerie van Veiligheid en Justitie de wereld in stuurde na de overhandiging van 'In een rechte lijn' aan hem door de auteur Ralph Stoove.Behalve dat staatssecretaris Dijkhoff het voorwoord van ‘In een rechte lijn’ schreef en het eerste exemplaar ontving, maakte hij de presentatie ook via twitter bekend, zoals te zien is in bijgevoegd screenshot van zijn tweet.

(Bovenstaande tekst is sterk gebaseerd op het officiële persbericht dat DJI zelf op haar website zette)

(De huidige foto’s zijn gemaakt met een gsm om u zo snel mogelijk mee te kunnen laten genieten van dit bijzondere moment. Beter foto’s volgen spoedig.)

Veel leesplezier!

Ralph Stoové

p.s. In Dagblad van het Noorden verscheen op 13 februari 2017 een artikel over dit boek na een interview dat ik had met Willem Dekker.

Overhandiging van het boek in een rechte lijn aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff

Over de auteur

2 gedachten over “Eerste exemplaar van mijn boek ‘In een rechte lijn’ overhandigd aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff”

  1. Mooi en leuk boek. In het eerste hoofdstuk word je al gelijk terug in de tijd genomen zodat het voelt alsof je er zelf bij bent. Ik hou persoonlijk wel van deze schrijf stijl. Ga de komende maanden het hele boek nog uitlezen.

    Groeten Bram

    Beantwoorden

Plaats een reactie