Rolstoel-sticker leverbaar voor het echie

Rolstoel-sticker

Een paar weken geleden kon je ze al voorbij zien komen op mijn social media. Samen met mijn lieftallige eega ontwierp ik zelf een sticker voor achterop de auto om mensen te attenderen op het uit- en inladen van mijn rolstoel. Deze rolstoel-sticker is nu ook te koop en per direct leverbaar. Het verhaal erachter lees je hieronder in ‘Rolstoel-sticker leverbaar voor het echie’.

Direct bestellen kan door te klikken op deze tekst, die je leidt naar de webshop van Marjoleins Creations. Of klik op één van de foto’s in de tekst.

Via webshop van marjoleins creations te koop rolstoel sticker afstand houden ivm handicap of beperking van ragasto

Zorgkosten

Sinds mijn ziekte kwam ik erachter dat het managen ervan een heuse dagtaak is. Een collega-patiënt zei me laatst dat die het een beetje als een baan is gaan zien. Ik kan me daar aardig in vinden, maar helaas betreft dat dan wel een baan die je vooral geld kost in plaats van dat het wat oplevert. Natuurlijk is het zorgstelsel in Nederland er op gericht om je zorgkosten te besparen, maar sommige kosten vallen daarbuiten. Bovendien kan je veel bedragen niet aftrekken van de belasting en sommige voorzieningen zijn ook niet via het UWV of de WMO te ontvangen. Ik schrijf specifiek daarover vast nog wel een keer een blog, maar alleen al in 2018 zaten mijn zelf te betalen zorgkosten (eigen bijdragen, eigen risico, hulpmiddelen, fysiotherapie, etc) al dik in de vier cijfers. Terwijl ik daarover aan het brainstormen was met mijn creatieve wederhelft, vormde zich het idee om van de nood een deugd te maken: een ‘…voor het echie’-productenlijn.

Omdenken

Het eerste product daarin is dus deze rolstoel-sticker met als boodschap aan anderen om afstand te houden van je auto in verband met het in- en uitladen van een rolstoel. Ik had voor eigen gebruik namelijk een beetje rond gekeken op het internet naar toepasselijke stickers, maar die waren of oubollig of saai. Bovendien luidde de tekst vaak vrij vertaald iets in de trend van de smeekbede ‘houd alsjeblieft rekening met mij’. Logisch natuurlijk, maar wat als we de boel eens omdraaien? Ik sloeg dus aan het omdenken en dan het liefst met een beetje humor. Zo bedacht ik de tekst ‘Parkeer aub minimaal 1,5 meter bij mij vandaan, anders komt mijn rolstoel tegen uw auto aan!’ [Per maart 2020 is er ook een variant met 3 meter, zodat ook de mensen met een rolstoelbus, grotere rolstoellift of oprijplaten de sticker kunnen gebruiken.]

rolstoel-sticker afstand houden anderhalve meter in deels onderstreepte letters ontworpen door Marjoleins Creations en RaGaSto

Modern rolstoelsymbool op rolstoel-sticker

Het ouderwetse rolstoelsymbool dat er doorgaans op dit soort stickers zit, deed me vooral denken aan de zware, opvouwbare, transportrolstoel van mijn opa. Zo eentje heb ik voorheen ook gehad, maar ik vond het een verschrikking en wil het liefst op geen enkele manier meer aan die afhankelijkheid herinnerd worden. Het symbool paste ook totaal niet bij mijn actieve karakter en mijn actieve rolstoel. Vandaar dat er een modernere variant van het rolstoelpictogram op kwam die met name veel zelfstandige en sportieve rolstoelgebruikers zal aanspreken.

Witte letters

Oorspronkelijk had ik twee verschillende varianten ontworpen. Een versie met deels rode letters en een versie met volledig witte letters waarvan een deel was onderstreept. Veel mensen gaven aan dat ze de versie met volledig witte letters mooier vonden of dat die beter zichtbaar was. Daarom gold voor de ‘rode’ versie: op is op. Inmiddels is alleen de witte variant nog leverbaar en die heb ik ook op mijn eigen auto. Omdat ik zelf aan anderhalve meter ruimte voldoende heb, gebruik ik deze versie. Per maart 2020 is ook de variant met 3 meter afstand houden leverbaar, zodat mensen met een rolstoelbus, grotere rolstoellift of oprijplaten de sticker eveneens kunnen gebruiken.
Mocht er voldoende vraag zijn naar stickers die aan de binnenzijde geplakt moeten worden dan zal ik die zeker overwegen te laten drukken. Laat dat maar weten via een reactie hieronder of via mijn contactpagina.

Opbrengst naar voorzieningen en hulpmiddelen

Mijn kunstzinnige levensgezellin goot het idee in een ontwerp van de definitieve rolstoel-sticker. Ik deelde het ontwerp op één van de facebookgroepen voor rolstoelers en de reacties bleken overweldigend. Daarom heb ik er een aantal extra laten drukken die nu te koop zijn via de webshop van Marjoleins Creations. De opbrengst komt geheel ten goede aan de extra voorzieningen en hulpmiddelen die ik nodig heb om het leven met mijn chronische ziekte leefbaar te houden. Zie het maar als een vorm van crowdfunding die voor alle partijen interessant is.

Rolstoel-sticker auto afstand houden ivm handicap of beperking van ragasto door reuma

Serieuze boodschap met een glimlach

In de toekomst volgen nog meer items die bovendien een grotere doelgroep aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan een wenskaartenlijn. Het primaire doel van de producten is om mensen een glimlach te bezorgen, zelfs als de boodschap serieus is.

Houd de webwinkel van mijn vrouw dus maar in de gaten.

Een paar filmpjes over het  verwijderen van het prototype van de gehandicaptensticker en het opplakken van de uiteindelijke versie zie je op mijn YouTube-kanaal:

Blogoverzicht

Andere blogs vind je in mijn blogoverzicht. Voor blogs specifiek over mijn chronische ziekte kan je klikken op de categorie ‘Bechterew‘. Maar hieronder heb ik voor jullie gemak ook de links naar de overige elf delen geplaatst:

Over de auteur

6 gedachten over “Rolstoel-sticker leverbaar voor het echie”

  • Dank je wel! Dan is de missie van de stickers geslaagd. Ik wilde namelijk een wat modernere en frivolere sticker ontwikkelen, een serieus verzoek met een knipoog. Ze zijn dus te bestellen 😉.
   En wat leuk dat je de website van mijn lieftallige eega al kende. Dan ben je zelf zeker ook creatief?

   Beantwoorden
 1. Ben rechter onderbeen kwijt eigenlijk heb ik dan een sticker nodig met: Een poppetje die
  Aan geeft dat bestuurder been kwijt is zonder hulp niet de auto kan verlaten als dreigend
  Gevaar dreigt bij ongeval , pech motor, lekke band , andere oorzaken . ??? En dat ik aangepaste Auto rij en met linker voet rij….

  Mvg Wim

  Beantwoorden
  • Wat een goed idee Wim! Ik kan me de nut en noodzaak van zo’n sticker heel goed voorstellen. Ik zal er eens goed over nadenken of en hoe ik zoiets kan ontwikkelen, maar tegelijkertijd daarmee wel wat meer stickers tegelijk kan laten maken. Eén enkele losse sticker zal namelijk te kostbaar worden om in de markt te zetten voor mij als kleine ondernemer. Maar wie weet kom ik op een leuk idee. Dan houd ik je zeker op de hoogte. Succes met alles en heel veel fijne autorijdkilometers toegewenst!

   Beantwoorden
  • Op zazzle kun je (gehandicapten) stickers personaliseren en dan kiezen qua afwerking bv ook als magnetische stickers zodat je altijd probleemloos kunt wijzigen.

   Ik heb vroeger al eens zulke stickers ontworpen en nu een simpel zazzle ontwerp aangepast omdat het goedkoper is. IK zou kunnne helpen als het nog nodig is??

   Jammer ook dat gemeentes er niet voor open staan diverse algemene stickers te leveren bij bv afleveren GPK’s want nu zeggen sommigen ach die sticker heeft geen wettelijke basis waarna ze je kofferbak dichtparkeren waardoor je ook niet kunt in/uitladen. Zo’n gemeente logo of rijksoverheidslogo zou welkom zijn want minimaal 1 meter afstand houden is al verplicht.

   Beantwoorden

Plaats een reactie