2019-08-17 Rollen met hindernissen, door Teake Dijkstra – De Stentor

Met een rolstoel door Harderwijk

Foto gemaakt door Stefan Verkerk voor De Stentor van Ralph Stoove die transfer maakt van auto naar rolstoel voor artikel over rollen met hindernissen
Foto: Stefan Verkerk

Aan de hand van wat bijzondere en ontoegankelijke situaties voor rolstoelgebruikers, nodigde ik via mijn social media de plaatselijke politici uit om eens met mij met een rolstoel door Harderwijk te rollen. De Stentor maakte er een uitgebreid artikel over.

De drie politici Wilco Bos (PvdA), Wilco Mazier (CDA) en Thijs Melkert (D66) accepteerden de uitdaging en gingen op 9 augustus 2019 met me mee. Om de heren optimaal te kunnen laten ervaren hoe het is om met een rolstoel tegen bepaalde ontoegankelijke situaties aan te rollen, stelde TNS Revalidatie Service een rolstoel ter beschikking.

Rollen met hindernissen

Teake Dijkstra van De Stentor wilde daar graag wat extra aandacht aan schenken en schreef het prachtige artikel ‘Rollen met hindernissen’ in de zaterdageditie van de krant. Bovendien maakten we er samen met fotograaf en filmmaker Stefan Verkerk ook een mooi filmpje bij.

De digitale versie van het artikel ‘Rollen met hindernissen’ kan je lezen op de website van De Stentor.

Het filmpje zit daar bij, maar kan je ook los bekijken.

Twee andere kranten die aandacht besteedden aan deze actie waren de Harderwijker Courant en Het Kontakt.

Plaats een reactie