Youngtimer Magazine 1 januari 2010

Eerste editie van Youngtimer Magazine

Het serieuze avontuur als autojournalist en redacteur begon hier. Mijn allereerste officiële auto-artikel werd in 2010 gepubliceerd in de eerste editie van Youngtimer Magazine.

Brutale stap

Voorheen maakte ik al wel de persberichten voor Raceteam Van der Slik en schreef ik hobbymatig voor het inmiddels opgeheven Auto-Maten.nl. Voor een tijdschrift had ik tot dat moment echter nog niet eerder geschreven. Eigenlijk nam ik best een brutale stap door op een autobeurs in 2009 op uitgever Gert te Lintelo af te stappen en aan te geven dat ik wel artikelen wilde schrijven.

cover Youngtimer Magazine nummer 1 met het artikel van de Volkswagen Golf II CL van de familie Stoové

Youngtimers

Ik ben Gert (die het blad onlangs overdeed aan een nieuwe eigenaar) nog altijd heel dankbaar dat hij me de kans bood. Als antwoord op mijn vraag zei hij met een nieuw blad over youngtimers bezig te zijn en dat ik dan maar wat moest insturen. Als hij het goed genoeg vond, zou hij het plaatsen in Youngtimer Magazine. En zo geschiedde.

Volkswagen Golf II

Wat het achteraf bezien des te bijzonderder maakt, is het feit dat ik het artikel schreef over de Volkswagen Golf II CL van mijn ouders. Zoals je in het artikel kan lezen, kocht mijn opa (de vader van mijn vader) de auto ooit nieuw bij de dealer. Daarna bleef de Golf altijd in de familie.

Nog één jaar

Onlangs sprak ik met mijn vader af dat hij nog één jaar in de Golf II blijft rijden. Daarna neemt hij er afscheid van. Al een jaar of tien roep ik dat de auto niet naar de sloop mag, dus dat ik de familiewagen dan wil opnemen in mijn autocollectie. Eind 2019 of begin 2020 moet er dus een plekje gereserveerd zijn in ‘Stoofs garage’.

Het verhaal

Aan de auto kleven nog meer bijzondere herinneringen. Het artikel vertelt natuurlijk het verhaal van de VW Golf CL, maar indirect ook van de avonturen die mijn ouders met en zonder mij beleefd hebben. Een stuk of twintig landen doorkruiste mijn vader achter het stuur van de ’88-er auto. Meestal betroffen dat vakantieritten met zijn gezin (en later alleen met mijn moeder).

Een hamburgertje

Bovendien is het de auto die tot aan het overlijden van mijn moeder eind 2015 wekelijks meerdere ritten naar het ziekenhuis uitvoerde toen ze ziek was. En op de terugweg langs de McDonalds om een hamburgertje te snoepen. Mijn moeder vond dat namelijk zo lekker. Ze was ook dol op de Golf. De autoliefde heb ik ongetwijfeld van haar. Ik zie nog voor me hoe ze, na bijvoorbeeld een pittige klim door de Oostenrijkse bergen, het dashboard als het ware een paar schouderklopjes gaf. Trots staat ze in het artikel met mijn vader bij de auto. Nee, deze auto gaat niet naar de sloop.

Pdf van het artikel

In mijn archief heb ik uiteraard een papieren exemplaar van de editie waarin het artikel staat. Een paar weken geleden (november 2018) ontving ik ook de pdf van het artikel die ik met jullie mag delen. Hieronder tref je het hoofdartikel aan dat in nummer 1 (2010) verscheen en een kort update-artikel van nummer 6 (2011).

Youngtimer Magazine nummer 1 (2010):

Youngtimer Magazine nummer 6 (2011):

Het update-artikel over de Volkswagen Golf II CL (Golf CL) uit 1988 van de familie Stoové in de zesde editie van Youngtimer Magazine in 2011
Youngtimer Magazine nr 6 Update Artikel VW Golf II CL

Veel leesplezier!

Overigens schreef ik nog meer artikelen voor Youngtimer Magazine. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit artikel over een voormalige Politie-Porsche?

Plaats een reactie