2020-09-17 Nationale Plasdag toiletbeleid, door Britt Lap – Hart van Nederland SBS6

Cameravrouw en verslaggever Britt Lap met microfoon interviewt Ralph Stoové voor SBS6 Hart van NederlandNationale Plasdag 2020

Op Nationale Plasdag 2020 benaderde SBS6 Hart van Nederland mij voor een item. Als voorvechter van meer opengestelde en openbare toiletten hoefde ik daar niet lang over na te denken. Zodoende mocht ik op 17 september 2020 mijn verhaal als ervaringsdeskundige delen.

Voldoende openbare toiletten

Voor de late uitzending van Hart van Nederland maakte reporter Britt Lap een onderdeel waarbij ook Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting, bevraagd werd. De verslaggeefster interviewde nabij de Houtwal Parkeergarage in Harderwijk ook nog wat passanten. Daaruit bleek nog meer hoe belangrijk het is dat er voldoende openbare toiletten zijn en dat ze goed vindbaar zijn.

Ralph Stoové voor een openbaar invalidentoilet tijdens het interview voor Hart van Nederland van SBS6 op Nationale Plasdag 2020

Beter te vinden

De Gemeente Harderwijk heeft nav een eerder aangenomen motie al heel wat stappen gezet ter verbetering. Zo is onder andere het toilet in de Houtwal Parkeergarage opengesteld voor mensen met hoge nood. Dat toilet is, mede door aanwijsborden, oranje stickers en de vermelding op de Hoge Nood App, nu ook beter te vinden.

Interview aan Hart van Nederland

Datzelfde geldt ook voor het overloopparkeerterrein De Zonneweide (P8) in Harderwijk. Op dat parkeerterrein vonden ook de opnames plaats voor mijn interview aan Hart van Nederland.

Met dank aan de redactie van Hart van Nederland is het losse item over het toiletbeleid in Nederland uit die uitzending terug te kijken. Op hun website staat het filmpje met een uitgebreidere uitleg.

Screenshot van Hart van Nederland presentatrice Siham Raijoul met op de achtergrond een banner met Ralph Stoové die in rolstoel op weg is naar een openbaar toilet in Harderwijk

Eerder mocht ik op dezelfde locatie ook een interview geven aan Dick Maes Broekema/Via Communio over dit onderwerp voor de lokale media.

Plaats een reactie