2020-08-06 Gastvrij toiletten Harderwijk, door Dick Maes Broekema – Gemeente Harderwijk

thumbnail van Ralph Stoové met handbike en rolstoel tijdens interview met Dick Maes BroekemaWaar kan ik naar de wc in Harderwijk?

Het was één van de speerpunten in de uitvoering van de motie rondom het openbare toilettenbeleid van de gemeente Harderwijk: de vindbaarheid. Onder andere door mijn advies zijn er in Harderwijk aanwijsborden gekomen naar het toilet in de Houtwal Parkeergarage en het overloopparkeerterrein ‘De Zonneweide’.

Foto en film: Via Communio/Dick Maes Broekema

Vindbaarheid

De toiletalliantie zet zich in voor meer openbare en opengestelde toiletten in Nederland. Daarnaast is één van de aandachtsgebieden om ze beter vindbaar te maken. Daarvoor ontwikkelde dit samenwerkingsverband oranje stickers. Die kunnen op de deur of voorgevel geplakt worden van locaties die hun toiletten openstellen. Daarnaast blijft de Hoge Nood App uiteraard een geweldige app om snel een toilet te vinden bij jou in de buurt.

luchtfoto van het openbaar toilet bij parkeerterrein De Zonneweide P8 in Harderwijk

Oranje stickers en aanwijsborden

De Gemeente Harderwijk heeft besloten om de reeds gerealiseerde openbare toiletten beter aan te geven. Voor nu zijn dat P8 De Zonneweide en de Houtwal Parkeergarage. Enerzijds dus via de aansluiting op Hoge Nood en anderzijds met de oranje stickers en aanwijsborden. Omdat ik hier als voortrekker mijn bijdrage aan mocht leveren, werd ik door Dick Maes Broekema hierover geïnterviewd. Het filmpje is onder andere terug te kijken op de facebookpagina van de Houtwal Parkeergarage. De lokale media Harderwijkse Zaken gebruikte de opnames ook voor een artikel.

Later heb ik op Nationale Plasdag 2020 hierover ook voor SBS6 Hart van Nederland op deze locatie een interview mogen geven.

Plaats een reactie