Opwekkingsliederen App, ben zo blij dat ik Hem heb

Zingen in de kerk

Ik houd er van, zingen in de kerk. Vooral wanneer al mijn broeders en zusters in geloof uit volle borst mee galmen. Dan vallen mijn valse noten namelijk minder op. Sinds ik met de rolstoel naar mijn kerkgemeente ga, rolde ik tegen wat praktische zaken aan. Het meeste gelukkig niet onoverkomelijk, maar een grote ergernis was toch wel het feit dat ik nauwelijks zicht had op de geprojecteerde songteksten. Maar ook daarvoor bleek de oplossing simpeler dan gedacht. De liederen van opwekking staan namelijk in een app. Dus ik kan nu ronduit zeggen: ‘De Opwekkingsliederen App, ben zo blij dat ik Hem heb’.

bannerfoto van bijbels en de app voor liederen met songteksten van opwekking

Lekker onopvallend

Nu zullen er vast mensen zijn die zich eens achter de oren krabben en me het advies geven om gewoon een ander plekje in het kerkgebouw te zoeken waar ik beter zicht heb op het beeldscherm. Dat had inderdaad ook gekund. Sterker nog, dat heb ik meermaals overwogen. Maar de oude, vertrouwde plek voelt toch wel prettig. Ook al kijk ik als iedereen gaat staan tegen allemaal billen en ruggen aan. Het voordeel van mijn geclaimde plekje is echter dat die lekker onopvallend is. Heb ik ineens veel pijn, vermoeidheid of een ander ongemak, dan kan ik zonder dat het opvalt ervandoor. Probeer dat maar eens in een rolstoel ongezien voor elkaar te krijgen als je midden vooraan bij de kansel zit.

Opwekking

Bovendien kon ik vaak tussen de mensen door nog wel een glimp opvangen van de teksten. Meestal net genoeg om gewoon mee te kunnen zingen. We zingen in de BGH namelijk veel uit de bundel van Opwekking en de regelmatig terugkerende liedjes onthoud je op een gegeven moment wel grotendeels. Het schoolgebouw waarin we ‘kerken’ heeft echter sinds een paar weken een vernieuwde inrichting. Zo kwamen er verspreid over de aula een soort ‘huisjes’, om zo de schoolgaande jeugd een inpandige hangplek te verschaffen. En laat nou zo’n huisje precies in mijn blikveld zijn geplaatst. Vooral het dakje verspert mijn zicht. En je zal begrijpen dat ik me vanuit de rolstoel zelf niet al te best op kan wekken om over het dakje heen te kijken. Dus neuriede ik sindsdien maar met de melodietjes mee.

Op internet

Totdat ik het op een zondag ineens zat werd. We zongen als slotlied het prachtige ‘Opwekking 534; Jezus, Gods heerlijkheid verschijnt’. Dat wilde ik simpelweg met passie meezingen. Een Eurekamomentje (of beter gezegd een Hallelujamomentje) overviel me. Ik kwam op het lumineuze idee om de songtekst even op internet op te zoeken. Dat werkte en ik was zo blij dat ik bang ben alsnog met mijn kraaienstem het koor te hebben overstemd. Niet dat iemand me na afloop bij de koffie daarop aansprak, maar voor de zekerheid: sorry. Het viel kennelijk wel op bij de bevriende zuster naast mij. Ze keek me na afloop eens aan, richtte haar blik even kort op mijn smartphone en zei droogjes: “Je hebt ook een app met de opwekkingsliederen.”

Voorbeeld van het lied opwekking 534 Jezus, Gods heerlijkheid verschijnt uit de Opwekkingsliederen App
Voorbeeld van een songtekst in de Opwekkingsliederen App

Opwekkingsliederen

Wat stom dat ik daar niet zelf aan had gedacht. Het zal wel een generatiedingetje zijn dat ik niet bij elk praktisch vraagstuk bedenk dat er wel een app voor zal zijn. Eenmaal thuis, zocht ik meteen de app erbij. Het heeft de veelzeggende naam ‘Opwekkingsliederen App’. De app is in principe gratis, maar wil je meer dan een kleine selectie aan songteksten dan kan je voor nog geen vijf euro alle huidige opwekkingsliederen installeren. Dan heb je de teksten van maar liefst 832 liedjes! Het was mij de investering zeker waard.

coverphoto van de Opwekkingsliederen App
Zo ziet de omslag van de Opwekkingsliederen App eruit

Opwekkingsliederen App

De app werkt eenvoudig door óf te scrollen door het digitale liedboek óf door het liednummer in de zoekbalk in te toetsen. Nieuwe uitgaven kosten je vervolgens de kapitale som van € 0,99. En ben je behept met meer muzikale talenten dan ik, dan staan er in de Opwekkingsliederen App nog tal van andere hebbedingetjes om aan te schaffen, zoals: kinderliedjes, alle liederen met bijbehorende akkoorden, etc. Ideaal dus om de kerk het digitale tijdperk in te slepen. De Opwekkingsliederen App is beschikbaar voor iOS en Android.

Map in mijn smartphone waarin ik apps over geloof heb gebundeld, zoals de Bijbel en de Opwekkingsliederen App
Het icoontje van de Opwekkingsliederen App

Dus nee, ik zit niet ongeïnteresseerd op mijn telefoon te loeren tijdens het zingen op zondagochtend. Ik zing juist weer uit volle borst mee, hooguit met mijn hoofd gebogen. Amen!

Over de auteur

6 gedachten over “Opwekkingsliederen App, ben zo blij dat ik Hem heb”

    • Ja, ben ook echt heel blij met de app. Afgelopen zondag en vanmorgen bij de kerstdienst in de praktijk getest. Werkt super!
      En ik loop sowieso wat achter qua apps en zo hoor… dus ik denk dat ik simpelweg wat ‘ouderwets’ ben. Of zoals mijn lieftallige eega wel eens afvraagt: of ik de laatste jaren onder een steen heb geleefd 🤭.

      Beantwoorden

Plaats een reactie