Thuis juli 2017 thema ‘Net Werk’

Net werk of netwerk?

Cover Thuis BGH Magazine juli 2017 met thema Net Werk of netwerkVan mannenweekend tot klusdag

Voor het kwartaalblad van de Baptistengemeente Harderwijk (BGH) mocht ik als redacteur verslag doen van het georganiseerde mannenweekend. Dat verliep echter iets anders dan gedacht toen dat, door het beperkt aantal opgaven, moest worden geannuleerd. De ongeveer twintig mannen die zich wel hadden opgegeven, besloten alsnog hun handen uit de mouwen te steken. Ze zetten zich in om de verbouwing van het nieuwe wijkgebouw ‘De Open Hof’ een impuls te geven. Ook ik zelf kon daarom niet achterover leunen. Met in de ene hand een verfroller om de muren te verven en in de andere hand mijn fotocamera combineerde ik het nuttige met het aangename. Deed ik dan wel aan net werk of netwerk?

Net Werk als thema voor deze editie van Thuis

De reportage van de klusdag paste trouwens perfect in het reeds geplande thema ‘Net Werk’. Binnen dit thema schrijven we in deze editie over de actieve bijdrage binnen een christelijke gemeente door leden en vrienden, zendingswerk, de genoemde verbouwing van het recent aangekochte wijkgebouw en andere aanverwante onderwerpen in de meest brede zin van het woord.

Telkens komt daarbij de drievoudige benadering van het thema naar voren. Doe je iets binnen of vanuit je netwerk, lever je net werk of is je bijdrage aan de gemeente soms net werk?

Plaats een reactie