Thuis april 2017 thema ‘Ondernemen, een avontuur met God’

Cover Thuis BGH Magazine april 2017 met thema Ondernemen, een avontuur met GodThema ‘Ondernemen, een avontuur met God’

Ieder kwartaal verschijnt in de Baptistengemeente Harderwijk (BGH) het magazine Thuis. Elke editie kent een eigen thema. Het thema van deze editie van Thuis januari 2017 is ‘Ondernemen, een avontuur met God’. Aangezien mijn vrouw en ik beide ondernemers zijn, was ik van meet af aan enthousiast over het thema. Mijn lieftallige eega heeft in het bedrijf Marjoleins Creations haar geloof zelfs een wezenlijk onderdeel gemaakt van één van haar activiteiten, Biblejournaling.

Christelijk verantwoord ondernemen

Diverse Christelijke ondernemers van de BGH komen in dit tijdschrift aan het woord en vertellen over hun wijze van Christelijk verantwoord ondernemen. Bij de één is het bedrijf specifiek gericht op een gelovige doelgroep, een ander zoekt juist de seculiere wereld op en voor weer een ander komt hun geloof vooral tot uiting in een eerlijke bedrijfsvoering.

Geloven is een onderneming

Toch slaat het ondernemen niet alleen op het runnen of ontplooien van een bedrijf en werkgelegenheid. In de kerk en namens de kerk kan er tevens een heleboel worden ondernomen. Zoals ik in het redactioneel stuk deze uitgave afsluit, ben ik er wel achter dat geloven soms nog een hele onderneming is…

Plaats een reactie