START ’84 november 2017

Twitter, Henny Hemmes en Alfa Romeo 75 IMSA

Cover van autosportmagazine Start 84 van oktober 2017 Chrono Karting editie met daarin bijdragen van Ralph StoovéVoor de november-editie van autosportmagazine START ’84, ben ik er weer eens lekker voor gaan zitten. Ik kon al mijn vier de rubrieken weer behandelen. Uiteraard vind je achterin de leukste autosportberichten die er de afgelopen maand op twitter voorbij kwamen. Voor de rubriek Vergeten Helden duik ik in de geschiedenis van één van mijn eigen automobiele jeugdhelden, de Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione IMSA uit 1987.
Voor ‘Even bellen met…’ had ik een bijzonder gesprek met Henny Hemmes. Deze dame heeft zich altijd enorm ingezet voor de autosport, met name voor vrouwen. Helaas kampt ze met een broze gezondheid. Des te dankbaarder ben ik, dat ze desondanks de tijd en moeite wilde nemen voor een interview.

Foto tbv START '84 van Henny Hemmes met haar Chevrolet Camaro waarmee ze racete
Van links naar rechts: Huub Vermeulen, Henny Hemmes, Loek Vermeulen. Foto is beschikbaar gesteld door Paul Houterman.

Van gifbeker naar champagnefles voor Max Verstappen

Na een periode van tegenslagen, lijkt het tij gekeerd voor Nederlands trots op autosportgebied, Max Verstappen. Meerdere podiumplaatsen en de overwinning in Maleisië brachten de vreugde terug in het kamp van Red Bull Racing. Dan is het natuurlijk des te leuker om weer over successen van de Nederlandse coureur in de Formule 1 te mogen schrijven.

Preview

Elke maand maakt Mike de High een impressie van de uitgekomen editie van het Nederlandse autosportblad START ’84:

Plaats een reactie