START ’84 mei 2017

cover van START 84 Autosportmagazine van mei 2017Vijf bijdragen aan START ’84

Boertien Racing

Jazeker! Behalve mijn vaste grote rubriek over de belevenissen van Max Verstappen in de Formule 1 en mijn drie korte rubrieken, mocht ik een reportage maken over Boertien Racing. Dit raceteam uit Hoogeveen komt uit in de PTC Cup en de Ooperon Cup. Beide klassen vallen onder de vlag van de ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland). Drijvende kracht achter het team is Gert Boertien die zijn zoon Jorn op allerlei manieren ondersteunt. Jorn zelf groeide na diverse andere autosporttakken door naar de PTC waarin coureurs in gelijkvormige auto’s als de Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1 tegen elkaar strijden. Sinds enige tijd kruipt hij ook achter het stuur van een BMW 325i (E36, 3-serie, sedan). Samen met de meer ervaren Youri Verswijveren komen ze in deze klasse sterk voor de dag. In de reportage bezoek ik het bedrijf van Gert Boertien, waar hij me niet alleen de achtergrond van het raceteam vertelt, maar ook zijn passie voor bijzondere voertuigen die zijn bedrijf uniek maakt.

Max Verstappen

Maandelijks breng ik verslag uit van de achtergronden in de Formule 1 die vooral de Nederlandse coureur Max Verstappen raken. Uitkomend voor Red Bulle Racing probeert Max Verstappen zich te meten met de top van het veld. Ten tijde van het schrijven van dit artikel waren de races in China en Bahrein net geweest. De turbulentie van euforie naar deceptie zaten die weken dicht bij elkaar.

Drie korte rubrieken

Inmiddels zijn mijn drie korte rubrieken een vast onderdeel van mijn maandelijkse bijdrage aan het autosportmagazine START ’84. Voor de rubriek ‘Even bellen met…’ klim ik in de telefoon voor een gesprek met Arnoldina Heeres. Deze dame legt haar passie als voorzitter van de SONAK (Stichting Organisatie Nederlands Autocross Kampioenschap) aan me uit.
In de rubriek ‘Vergeten Helden’ blik ik terug op de Bugatti T59/50B uit 1945. De auto die met coureur Jean-Pierre Wimille de eerste naoorlogse Grand Prix won.
Helemaal achterin verzamelde ik een aantal berichten van Twitter die geplaatst werden door mensen uit de Nederlandse autosportwereld.

Voorproefje en bestellen

Deze editie van START ’84 bestellen of abonnee worden? Neem dan een kijkje op de website.

Een voorproefje van START ’84 mei 2017 zie je hieronder:

Plaats een reactie