START ’84 januari 2018

Cover van autosportmagazine Start 84 van januari 2018 met daarin bijdragen van Ralph StoovéKalenderposter 2018 START ’84

In de START ’84 van januari 2018 werd ook de kalenderposter 2018 geleverd. Inmiddels behoort die jaarlijkse bijdrage tot de tradities van het autosportmagazine. Liefhebbers kunnen de kalender mooi ophangen in hun eigen pitbox, mancave, garage of boven het bed. Verder vulden de medewerkers het maandblad in januari weer met allerlei autosportnieuws. Ik ben blij dat ik wederom vier van mijn vaste bijdragen mocht leveren. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten voor de editie van februari; er komt nog een vaste rubriek bij die ik voor mijn rekening mag nemen. Houd Ragasto.nl en mijn sociale media daarom maar goed in de gaten. Ik heb er zin in!

kalenderposter 2018 van START '84 autosportmagazine

In de vier vaste rubrieken van Ralph Stoové

March 761 / 2-4-0 (1976)

Uiteraard is daar de rubriek ‘Vergeten Helden’. In de jaren zeventig experimenteerden constructeurs met de meest bijzondere en soms geniale ideeën in de Formule 1. Niets was te gek. Waarom altijd maar vast houden aan het concept dat auto’s vier wielen moeten hebben? Zes kan toch ook? Zo experimenteerde Tyrell met de P34 en die bolide bleef bij veel liefhebbers op het netvlies. Dat andere ontwerpers met soortgelijke single seaters kwamen, raakt een beetje in de vergetelheid. Hoog tijd dus om de March 761 / 2-4-0 uit 1976 eens te belichten. Helaas bleef het bij een concept.

Even bellen met: Jarno Opmeer

In Nederland staan steeds meer jonge autosporttalenten op. Eén van die talenten is Jarno Opmeer die deel uit maakt van het KNAF Talent First programma en tot voor kort ook van de Renault Sport Academy. Ik bel even met hem om te vragen hoe zijn autosportactiviteiten er voor 2018 voor staan.

Max Verstappen is voor de derde keer persoonlijkheid van het jaar

In het tussenseizoen van de Formule 1 houden de nieuwtjes niet op. Zo na het actieve racejaar maakt iedereen zich op voor de statistieken. Heerlijk voor de cijfertjes-fetisjisten en daarom schreef ik over een aantal prijzen, wetenswaardigheden en records van Formule 1-coureur Max Verstappen. Zo ontving hij voor de derde keer de titel ‘Persoonlijkheid van het jaar’.

Twitter Circuit

Achterin START ’84 van januari 2018 staat de gebruikelijke rubriek Twitter Circuit. De meest interessante tweets van die afgelopen maand verschijnen in het overzicht. Twitter jij ook veel over de Nederlandse autosport en denk je dat jouw tweets wel een keer goed zijn voor een vermelding? Volg mij dan op twitter (klikken op het twittericoon op deze pagina kan ook) en ik volg je terug.

Preview van START ’84 januari 2018

Met dank aan Mikedehingh.com voor de maandelijkse preview:

Plaats een reactie