START ’84 april 2017

cover van START 84 Autosportmagazine van april 2017Interview met Max Verstappen

Deze maand wel een heel bijzondere uitgave van START ’84, het autosportmagazine over de Nederlandse autosport en autosporters. In één van mijn vaste rubrieken schrijf ik elke maand een stukje over de achtergronden van de Formule 1 met het accent op Max Verstappen en Red Bull Racing. Tijdens de wintertests op het Circuit de Barcelona-Catalunya in februari en maart van 2017 was ook START ’84 erbij. Fotograaf Dave Smeets kreeg niet alleen de nieuwe RB13 mooi voor zijn lens, maar hij kreeg het bovendien voor elkaar om een interview met Max Verstappen te initiëren. Een wens die we bij dit autosportblad al heel lang koesteren, maar wat tot nu toe nog niet gelukt was. In samenwerking met Dave en samen met Danny Sosef van F1Today.net mocht ik een geweldig artikel maken over die testperiode en de eerste race van het seizoen op het circuit van Melbourne, Australië. Hierin is uiteraard het complete interview opgenomen.
Ook de man achter de #GOMAX-vlaggen wordt bevraagd over zijn uitingen als fan van de Nederlandse coureur, Bas van Bodegraven. Hoe krijgt hij het elke keer weer voor elkaar om tijdens alle races fans te mobiliseren die de vlag ophangen? Lees het in START ’84 van april 2017.

Foto tijdens het interview van Dave Smeets met Max Verstappen tijdens de tests van de Formule 1 voor Red Bull Racing in Spanje 2017
Fotocredits: DeCoster/Smeets

De rubrieken ‘Twitter’, ‘Even bellen met…’ en ‘Vergeten helden’

Daarnaast staan in het blad ook mijn drie andere rubrieken weer gepubliceerd. Ik heb voor ‘Even bellen met…’ een kort gesprekje met Dillon Koster die vertelt over zijn laatste belevenissen als coureur en zijn autosportondernemingen (Certainty Racing & Events en Dutch Race Driver Academy). De rubriek ‘Vergeten helden’ kent deze keer als hoofrolspeler de Porsche 911 GT1.

Voorproefje:

Plaats een reactie