Klassiek & Techniek augustus 2017

Klassiek & Techniek 233 augustus 2017

Cover van Klassiek en Techniek editie 233 van augustus 2017 met een artikel van Ralph Stoove over de DAF Kalmar TjorvenKomt een auto bij de dokter…

In vergelijking met de juli-editie doe ik het deze maand weer wat rustiger aan voor Klassiek & Techniek. Wel leverde ik weer een bijdrage door op pad te gaan voor mijn vaste rubriek ‘Komt een auto bij de dokter’. In deze rubriek zoek ik een auto op die te koop staat, maar waar nog wel het nodige werk aan zit. Deze maand een Kalmar Tjorven uit 1969.

Kalmar Tjorven

In het Noord-Brabantse Lierop tref ik bij een autohandelaar een merkwaardige automobiel aan. Het is een postwagentje dat grotendeels door de Zweedse posterijen gebruikt werd. De bestewagens kenden echter een Nederlandse oorsprong. De techniek leende Kalmar Mekaniska Verkstad namelijk van de DAF 44. Het bedrijf bouwde er een glasvezel koets om heen die specifiek was gericht op het werk van de Zweedse postbode. Zo ontstond dus de Kalmar Tjorven, in Nederland meer bekend als Kalmar DAF.

Het verhaal erachter

Van de 2170 exemplaren staan er dus twee te koop in Lierop. Eerlijkheidshalve moet daar wel bij worden aangetekend dat één ervan als donor dient voor de ander. Het verhaal achter de verkoop en wat er nog aan moet gebeuren, lees je in de augustus-editie van Klassiek & Techniek.

DAF 44 Kalmar Mekaniska Verkstad Tjorven in Klassiek & Techniek 233 augustus 2017 door Ralph Stoove

Instagram

Wisten jullie trouwens dat Klassiek & Techniek ook te volgen is op instagram? Kijk maar op het Klassiek&Techniek-account!

Plaats een reactie