Christians and Cars website – 2022

screenshot van de Christians and Cars website waarop een tekst door Ralph Stoove is te lezen en met een afbeelding van de initiatiefnemer met zijn Ferrari CaliforniaChristians and Cars website

Voor Christians and Cars mocht ik bijdragen aan de teksten op de website. Christians and Cars is een organisatie die tourritten en meetings organiseert voor christelijke autoliefhebbers. In 2022 startte de organisatie en daarbij hoort uiteraard ook een mooie website waar geïnteresseerden meer informatie kunnen vinden of zich op willen geven voor een van de bijeenkomsten.

Tekst: Ralph Stoové
Foto’s en film: Christians and Cars

Autoliefhebber en christen

Het initiatief komt van mijn aangetrouwde neef. Hij is zelf eigenaar van een schitterende Ferrari California. Nadat hij als autoliefhebber en christen er tegenaan liep dat veel tourritten en meetings op zondagen werden georganiseerd, wilde hij evenementen organiseren waarbij de zondagsrust juist gerespecteerd werd.

Geloof en hobby delen

Aangezien ik zelf christen, autoliefhebber en autojournalist/redacteur ben, hoefde ik niet lang na te denken om mee te helpen met wat teksten voor de Christians and Cars website. Ik hoop dat niet alleen de website van Christians and Cars veel bezoekers trekt, maar ook dat de evenementen uitgroeien tot een mooie, interkerkelijke groep van autoliefhebbers. Want hoe gaaf is het om met broeders en zusters in het geloof ook je hobby te delen?

Overzichtsfoto van meerdere deelnemende auto's aan een meeting en tourrit van Christians and Cars met van voor naar achteren een Volvo, een Porsche Boxster, twee keer een Mercedes Benz SL van verschillende generaties, twee keer een Mazda MX5 en mijn Mercedes Benz V-Klasse

Informatie, foto’s en filmpjes op Christians and Cars

Op Christians and Cars vind je informatie over de aankomende tourritten en meetings. Je kan daar de gegevens vinden om jezelf voor een evenement op te geven. Daarnaast staan er foto’s en filmpjes van eerdere ritten. Dan ontdek je meteen hoe divers het deelnemersveld is. Van Ferrari’s, Porsches en Corvettes tot aan lelijke eendjes, oldtimers, cabrio’s en sportieve uitvoeringen van wat minder exotische merken. Iedere christen met een passie voor auto’s kan dus deelnemen. Ik probeer met mijn ‘mooiste rolstoelbusje van Nederland‘ ook zoveel als mogelijk mee te doen.

Als teaser zie je hieronder alvast een filmpje van de allereerste rit van Christians and Cars. Andere foto’s en filmpjes zie je op Christians and Cars.

Plaats een reactie