2021-03-01 Toegankelijk Tuinieren, door Annelies van Lonkhuyzen – Dwarslaesie Magazine

cover van dwarslaesie magazine van maart 2021 van dwarslaesie organisatie nederlandToegankelijk Tuinieren

Via via was Dwarslaesie Organisatie Nederland ter ore gekomen dat ik de Facebookgroep Toegankelijk Tuinieren was gestart. Daarom wilden ze daarover in het kwartaalblad Dwarslaesie Magazine graag een artikel wijden. Uiteraard wilde ik daar graag aan meewerken, zodat ik niet veel later geïnterviewd werd over het wat, wie en hoe van Toegankelijk Tuinieren.

Toegankelijk Tuinieren voor alle tuinliefhebbers met een beperking

Ik gebruik zelf overigens door een chronische ziekte een rolstoel en niet door een dwarslaesie, maar dat was voor het magazine gelukkig geen beletsel. Het past ook bij wat ik met de Facebookgroep Toegankelijk Tuinieren wil bewerkstelligen. Ik wil daarin mensen met verschillende beperkingen maar met een voorliefde voor tuinieren bij elkaar brengen. Delen in een gezamenlijke passie en ervaringen uitwisselen. Niet alleen rolstoelgebruikers zijn overigens welkom in de groep. Iedereen met een fysieke beperking mag lid worden. Wil je je aanmelden voor Toegankelijk Tuinieren, dan kan je je aanmelden door te klikken op de button ‘lid worden’.

foto van een man in een rolstoel die een heg aan het snoeien is

Meer over Dwarslaesie Magazine en Dwarslaesie Organisatie Nederland

Met dank aan Dwarslaesie Magazine mag ik de pdf van het artikel hier met jullie delen. Overigens kon het artikel niet tot stand komen zonder de medewerking van een paar leden van de facebookgroep. Zo stelden twee mensen foto’s ter beschikking om het artikel verder aan te kleden. Wil je meer weten over Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON), dan kan je terecht op hun website. Daar vind je ook meer informatie over het bijbehorende Dwarslaesie Magazine. Je kan er bijvoorbeeld door een lidmaatschap abonnee worden of losse nummers aanvragen.

Weergave van artikel over Toegankelijk Tuinieren in Dwarslaesie Magazine van maart 2021

Plaats een reactie