2020-02-29 Herman Magazine over testosteron, door Sarah Wong – Ferring B.V.

Herman magazine over testosteron wordt door fotograaf Sarah Wong met foto overhandigd aan Ralph StoovéMedisch gebruik van testosteron

Eind 2018 werd ik benaderd vanuit Stichting Zaadbalkanker of ik mee wilde werken aan een magazine over medisch gebruik van testosteron. Nou, daar moest ik toch even over nadenken. Op de één of andere manier is dat best een taboeonderwerp. Maar samen met mijn lieftallige eega durfde ik het aan.

Foto’s: Sarah Julia Wong / Ferring B.V.

Het mannelijke hormoon testosteron

Eigenlijk zegt de flaptekst (of blurb) op de omslag alles over de inhoud:
‘Over testosteron bestaan veel mythes en taboes. Wat is toch zo bijzonder aan dit hormoon dat zoveel invloed heeft op ons doen en laten? Wat gebeurt er als je het door een aandoening niet (meer) hebt?
En vooral: wat kun je eraan doen, hoe ga je ermee om, hoe verwerk je met je partner de veranderingen in je relatie en seksuele intimiteit?
Herman Magazine, voor inspirerende informatie over het ‘mannelijke’ hormoon testosteron en alles wat je daarover wel wilde vragen, maar nooit durfde te vragen.’

Foto door Sarah Wong van Marjolein en Ralph Stoove voor Herman Magazine

Ons verhaal

Voor het magazine werden mannen, artsen en wetenschappers geïnterviewd die om verschillende redenen hiermee te maken krijgen (bijvoorbeeld na zaadbalkanker, een hypofysetumor, het syndroom van Kallmann of Klinefelter, transgenders, etc). Marjolein en ik mochten vorig jaar ons verhaal dus ook vertellen. Fotograaf Sarah Wong deed zowel de portettering als de interviews. Opdrachtgever is het farmaceutisch bedrijf Ferring B.V.

Integer, informatief en toegankelijk

Wat heeft zij er samen met de andere mannen, artsen en overige betrokkenen een integer, informatief en toegankelijk boekwerk van gemaakt. Herman is daadwerkelijk een magazine dat taboes doorbreekt en mannen en hun partners informeert over het medisch gebruik van testosteron. Of het nou komt omdat er een zeldzame aandoening aan ten grondslag ligt of dat er zeldzaam weinig over gepraat durft te worden, het is tijd om uit de schaduw te treden.

Portret door Sarah Wong voor Herman Magazine van Ralph Stoove die Marjolein een kus geeft

Herman Magazine aanvragen

Hopelijk zal het veel mannen en hun partners (en ook hulpverleners) helpen. Niet alleen om te informeren, maar ook om de schaamte te doorbreken.
Meer weten, of ons verhaal lezen? Vraag dan het magazine kosteloos aan op: hermanmagazine.nl. Of klik op één van de foto’s.

Foto van Sarah Wong voor Herman Magazine dat gaat over testosteron met Marjolein en Ralph Stoove starend voor zich uit

Plaats een reactie