2019-10-04 Hindernissen voor rolstoelgebruikers in Harderwijk, door Liza Dirksen – Harderwijkse Zaken

Wethouder Jeroen de Jong in gesprek met Harderwijkse Zaken over de toegankelijkheid van Harderwijk voor mensen met een handicap, beperking of rolstoelSamen met wethouder

Behalve de schrijvende media pikte ook Harderwijkse Zaken, onderdeel van Veluwse Zaken TV, de geruchtmakende rolstoelronde met raadsleden op. Zij volgden het onderwerp en interviewden initiatiefnemer Ralph Stoové samen met wethouder Jeroen de Jong over de hindernissen die rolstoelgebruikers tegenkomen.

Week van de toegankelijkheid

Journalist Liza Dirksen interviewde Stoové en De Jong op één van de locaties in Harderwijk waar door eenvoudige maatregelen de toegankelijkheid voor mensen met een mobiliteitsbeperking sterk te verbeteren is. Extra bijzonder is dat dit item precies samen viel met de week van de toegankelijkheid.

Ralph Stoové legt uit welke hindernissen hij met zijn rolstoel tegenkomt in Harderwijk

Vervolgstappen

Voor haar camera legden zowel de rolstoelgebruiker als de politicus uit tegen welke hindernissen rolstoelgebruikers aanrijden. Onlangs werd de motie ‘Harderwijk gastvrij voor iedereen‘ unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Wethouder De Jong vertelde daarover. Tevens vertelden ze over waarom die toegankelijkheid voor mensen met een beperking zo belangrijk is en over de vervolgstappen om de motie tot een goede uitvoering te brengen. Zo komt er een werkgroep waarin belangenorganisaties en ervaringsdeskundigen samen met de gemeente Harderwijk kijken waar verbeteringen mogelijk zijn.

Interview terugkijken

Het interview kan je terugkijken op de website van Harderwijkse Zaken of via de beelden hieronder:

Plaats een reactie