2019-09-20 Aantal openbare wc’s stijgt, maar niet snel genoeg, door Jasper den Boon – Nederlands Dagblad

Uitleggen wat het belang is van meer openbare toiletten

Het Strandeiland in Harderwijk heeft openbare toiletten met een mindervalidentoilet ontdekte ralph stoove in zijn rolstoel - Nationale Plasdag 2019De derde donderdag van september staat in het teken van Nationale Plasdag 2019. Dit jaar viel die dag op 19 september. Op die dag wordt aandacht gevraagd voor onder andere plasproblemen. Het Nederlands Dagblad interviewde me om uit te leggen wat het belang is van meer openbare en opengestelde toiletten in Nederland.

Nationale Plasdag 2019

Nationale Plasdag 2019 werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Continentie Stichting Nederland (CSN). Dit jaar was er, zoals helaas nog ieder jaar noodzakelijk, aandacht voor het grote tekort aan openbare toiletten in Nederland. Jasper den Boon van het christelijke Nederlands Dagblad vroeg me naar mijn ervaringen als blaaspatiënt en rolstoelgebruiker naar de noodzaak dat er meer opengestelde en openbare toiletten bij komen. Gelukkig pakken steeds meer gemeentes dit op, maar de inzet van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen (zoals ik in de gemeente Harderwijk ben) is nog steeds hard nodig om het onderwerp op de politieke agenda te houden en uitvoering te geven van het VN verdrag voor chronisch zieken en gehandicapten.

Het artikel

Het artikel ‘Aantal openbare wc’s stijgt, maar niet snel genoeg’ is hier te lezen.

Volledige editie

De volledige editie van het Nederlands Dagblad van 20 september 2019 lees je hier.

Plaats een reactie