2018-11-10 Als de nood hoog is, is er (niet) altijd een wc, door Teake Dijkstra – De Stentor

Motie voor meer goed geoutilleerde opengestelde en openbare toiletten

Afbeelding uit video van het inspreken door Ralph Stoove tijdens de gemeenteraadsvergadering ter ondersteuning van de motie voor meer openbare toilettenDe Stentor Harderwijk schreef over de ontwikkelingen nadat de gemeente Harderwijk eerder de motie voor meer goed geoutilleerde opengestelde en openbare toiletten had aangenomen. Hiervoor interviewde de krant ook één van de vrijwilligers, Ralph Stoové, die zich in Harderwijk en omgeving hard maakt voor een betere openbare toiletvoorziening. Met name de 24/7 beschikbaarheid en de aanwezigheid van mindervalidentoiletten (ook wel miva-toiletten of gehandicaptentoiletten genoemd) zijn speerpunten van Ralph Stoové, die de lobby voert voor onder andere De Toiletalliantie, met de campagne ‘Waar kan ik naar de wc?‘. Voorheen was de kartrekker van dit initiatief vooral de Maag Lever Darm Stichting.

Het digitale artikel ‘Als de nood hoog is, is er (niet) altijd een wc’ kan je teruglezen op de website van De Stentor.

Om het belang van meer opengestelde en openbare toiletten in Harderwijk en omstreken duidelijk te maken, is ook de facebookpagina ‘Gastvrije Toiletten Harderwijk‘ in het leven geroepen. Like en volg die pagina gerust om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Plaats een reactie