Gedicht over slapen en wakker worden

Een nieuwe dag

Wat is het toch heerlijk om in het stralende licht van de zomerzon op een nieuwe dag wakker te worden. Het onderstaande gedicht schreef ik na een heerlijke nachtrust. Uiteraard met een kleine twist… Kent u dat gevoel van geluk als u wakker wordt in de warmte van de zon. Eerder wakker dan de wekker, maar toch bevreesd dat de wekker u zal storen in dit gelukzalige moment? Wat kan het leven toch mooi zijn, wanneer een nieuwe dag zich meester maakt van de donkere nacht en, meestal in de weekenden of tijdens vakanties, zich geen verplichtingen hebben aangekondigd in uw agenda? Daarover schreef ik onderstaand gedicht. Hopelijk herkent u de situatie en leest u het met plezier. Net zoveel als dat ik had op die mooie, zomerse dag zonder zorgen… Veel leesplezier!

Foto van wekker in struiken bij gedicht over slapen en wakker worden de goede morgen

De goede morgen

Het ritselen van de bladeren,
Deed me ruw ontwaken.
De zonnestralen die over mijn gezicht gleden,
Deden me verblinden.
De wind die over mijn lichaam blies,
Deed me rillen.

Rillend kroop ik onder de dekens,
Mijn gezicht verscholen.
Mijn hand tastte om zich heen,
En wist net te laat het rinkelen van de wekker te stoppen.
Ik zuchtte diep en kon niet voorkomen,
Dat de nacht voorbij was.

Een kreun ontglipte mijn longen,
Terwijl mijn lichaam zich strekte.
De warmte van de dekens,
Vloeide uit mijn spieren,
Terwijl langzaam het laken,
Van mijn lichaam gleed.

Een nieuwe dag,
Een nieuw begin,
Dat is iets moois,
En ik ben dankbaar,
Maar ik denk ook weer aan de avond,
Want dan kruip ik er weer lekker in.

Meer gedichten, proza of kunstzinnige columns

Een aantal van mijn gedichten, proza of kunstzinnige columns verzamelde ik in mijn blog-pagina onder het tabblad ‘Gedichten en proza‘. Ik schrijf ook blogs over diverse onderwerpen. Heel veel leesplezier!
Foto behorend bij De goede morgen een gedicht over slapen en wakker worden

Over de auteur

4 gedachten over “Gedicht over slapen en wakker worden”

Plaats een reactie