2019-09-19 Aan het werk om obstakels voor gehandicapten in Harderwijk weg te werken, door Teake Dijkstra – De Stentor

Aanleiding van de motie

Foto gebruikt op voorpagina Harderwijker Courant bij artikel over Ralph Stoove die met raadsleden rollend door de stad gingAan de vooravond van het indienen van de motie voor het verbeteren van de toegankelijkheid van Harderwijk voor mensen met een fysieke en/of visuele beperking, verscheen in De Stentor de aanleiding van de motie. Ralph Stoové werkte daar als ervaringsdeskundige aan mee.

Harderwijk met een rolstoel

Later werd de motie inderdaad aangenomen. De motie kwam tot stand naar aanleiding van het organiseren van een rondje door Harderwijk met een rolstoel. Ralph Stoové had dit half augustus georganiseerd om de politiek wakker te schudden en enkele bijzondere situaties te laten zien waar rolstoelers in de stad mee te maken krijgen.

Alle lokale politieke partijen

De drie politici die mee gingen en zelf om de beurt in een rolstoel plaatsnamen (Wilco Bos van PvdA, Wilco Mazier van CDA en Thijs Melkert van D66), waren zo onder de indruk van de obstakels dat ze de betreffende motie schreven en met nagenoeg alle lokale politieke partijen indienden.

Lees het artikel ‘Aan het werk om obstakels voor gehandicapten in Harderwijk weg te werken’ dat Teake Dijkstra voor De Stentor schreef.

Terugkijken van de gemeenteraadsvergadering van 19 september 2019 van Harderwijk

Het inspreken ter ondersteuning van de motie door Ralph Stoové duurt van 13:45 tot 18:15.
De behandeling van de motie zelf duurt van 1:08:40 tot 1:14:15

Plaats een reactie