Flyer Banenafspraak Rijksoverheid
Op diverse manieren probeer ik inclusie en toegankelijkheid te verbeteren. Dat doe ik natuurlijk door het schrijven van mijn blogs. Verder probeer ik bij te dragen aan bewustwording en verbeteringen in mijn directe leefomgeving en ook in mijn werkomgeving. Dus toen de vraag vanuit de Rijksoverheid kwam of ik als model wilde dienen voor de flyer over werken met een ‘indicatie Banenafspraak’, kon ik geen nee zeggen.
Werk is belangrijk
De belangrijkste reden om mee te werken aan de ‘Flyer Banenafspraak Rijksoverheid’ is omdat ik zelf merk hoe belangrijk mijn werk voor me is. Het geeft me voldoening, een gevoel dat ik iets beteken voor de maatschappij én ik vind mijn werk en de contacten met mijn collega’s gewoon superleuk. Ik ben er van overtuigd dat werken, ook als je deels bent afgekeurd, bijdraagt aan een gezond dag- of weekritme. Dat gun ik anderen ook.
Afspiegeling van de maatschappij
Bovendien vind ik het heel belangrijk dat mensen met een beperking vertegenwoordigd zijn op de werkvloer. Ook met een handicap of chronische ziekte ben je als mens immers onderdeel van de maatschappij. De Rijksoverheid wil een afspiegeling wil zijn van de maatschappij. Daarom ondersteun ik de initiatieven voor inclusie op de werkvloer van harte.
De Flyer Banenafspraak Rijksoverheid
Om de woorden te gebruiken van de Flyer Banenafspraak Rijksoverheid:
Sta jij in het doelgroepenregister en ben je op zoek naar een baan? Kom dan bij de Rijksoverheid werken! Voor de rest van de tekst kan je meer lezen in de flyer of via de website van Organisatie en Personeel Rijk.
Ik deel ook veel over toegankelijkheid, diversiteit en inclusie op mijn Instagramaccount (<– Volg me daar meteen ook even op om op de hoogte te blijven van mijn avonturen. Vind ik tof!).
Foto’s ook voor andere campagnes rond diversiteit en inclusie
Heel veel modellenwerk had ik er trouwens niet aan, want de foto die Organisatie en Personeel Rijk wilde gebruiken was al eerder gemaakt was voor een andere campagne met betrekking op inclusie bij de Rijksoverheid. Eerder werkte ik namelijk mee aan de Diversity Week bij de Rijksoverheid. Fotograaf Sjoerd van der Hucht van MyEyes4U maakte toen een reeks schitterende foto’s en dit filmpje die heel illustratief zijn voor inclusie. Andere foto’s uit die reeks zijn ook gebruikt voor een artikel over sociale veiligheid op de werkvloer in het DJI Magazine Balans.